Korte biografie Auke Pol

Auke Pol Auke Pol (1959) stamt uit een muzikaal nest. Grootvader, vader, tantes, zus, neven en nichten maken allemaal graag en veel muziek. Dit in grote variëteit. In de familie gaan zangers, dirigenten, organisten, spelers van diverse blaasinstrumenten en popmusici hand in hand.
Auke Pol begint op zijn 8ste jaar met orgel spelen en studeert op het conservatorium van Leeuwarden klassiek orgel bij Jan Jongepier. Hij sluit deze studie in 1980 met succes af. Vanaf 1982 studeert hij electronisch orgel bij Peter Rijs aan het conservatorium van Alkmaar. Deze studie wordt in 1984 succesvol afgesloten.
Vanaf 1980 geeft Auke Pol les aan muziekscholen in Alkmaar en Waddinxveen. Vanaf 1985 tot heden is hij werkzaam als docent keyboard en popband coach aan Muziekcentrum 'OpMaat' in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Als keyboarddocent heeft hij een uitgebreide keyboardmethode ontwikkeld en uitgegeven, die de afgelopen jaren in heel Nederland en België wordt gebruikt. Tot op heden zijn er meer dan 12.000 exemplaren van verkocht.
Auke Pol is mede oprichter van de Popprijs Schiedam in 1997. Na de organisatie overgedragen te hebben aan Muziekcentrum OpMaat in 2003 is hij nog als jurylid actief. Hij is tevens jurylid geweest voor de Bob Verbiest Cultuurprijs voor de edities 2005 en 2007.
Naast docent is Auke Pol actief als freelance componist. Behalve de uitgebreide lesmethode schrijft hij diverse composities voor theater, ballet en videoproducties. Zijn laatste compositie voor een thearterproductie is "Dijk van een dorp" dat in 2010 in Pernis première zal gaan.