Korte biografie Auke Pol

Auke Pol komt uit een familie waar heel veel mensen graag muziek maken. Hij vindt als kind muziek maken zo leuk dat hij er zijn beroep van maakt. Na een opleiding klassieke en lichte muziek aan de conservatoria van Leeuwarden en Alkmaar mag hij zich sinds 1980, het jaar dat hij afstudeert, beroepsmusicus noemen.
Auke Pol heeft tot op heden zelf veel muziek gemaakt in allerlei ensembles en groepen op het gebied van popmuziek, wereldmuziek en muziek voor theater en doet dat nu nog met veel plezier.
Vanaf 1980 geeft hij keyboard- en pianoles. Voor keyboard heeft hij een lesmethode ontwikkeld waarvan tot op heden meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht in Nederland en Belgiƫ. Auke Pol geeft les in alle stijlen. Van klassiek tot jazz en van pop tot wereldmuziek. Je leert in zijn lessen naast noten lezen ook spelen op het gehoor, zodat je later ook in staat bent muziek zelf op het gehoor uit te zoeken. Bij de lessen worden allerlei middelen aangewend. Er zijn diverse kleine slagwerkinstrumenten aanwezig en de computer wordt veelvuldig gebruikt.
Naast lesgeven en zelf spelen componeert Auke Pol, meestal voor theater. De laatste jaren heeft hij vier musicals gecomponeerd. Recent heeft Auke Pol een boekje over de geschiedenis van de popmuziek geschreven.
Zijn grote hobby is reizen en dan probeert hij altijd in contact te komen met plaatselijke muzikanten. Vaak koopt hij een instrument en neemt les in het desbetreffende land. Auke Pol zijn visie op muziek:
Muziek is voor mij als een heel goede vriend. Muziek is bij mij op blijde en verdrietige momenten en ik kan er al mijn emoties in kwijt. Door muziek ben ik daarom nooit alleen. Ook letterlijk, door met anderen muziek te maken en muziek te delen.

Composities Auke Pol


Muziek voor Theaterproducties

Musicals


Kamer Opera's

Video

Muziek van de TNO video " Gas, vloeistof en superkritisch" (1989)

Terug naar basispagina