Ceremonies of Sound

Welkom op de site van Ceremonies of Sound. Ceremonies of Sound is een CD-project van Auke Pol. Acht muziekstukken worden gepresenteerd en worden daarbij vergezeld door een foto en een citaat. De muziekstukken worden voorafgegaan door een korte interlude, die je in staat stellen je voor te bereiden op het volgende muziekstuk en het gehoorde te overdenken. De muziekstukken zijn geïnspireerd door muziekculturen uit India, Bali, Australi‘, Noord-Amerika, Lapland en Afrika. Hiervoor zijn samples en instrumenten gebruikt, die Auke Pol tijdens zijn reizen verzameld heeft.
Op deze site kun je een tour volgen, die je een indruk geeft van de muziek, foto's en citaten. Ook kun je een beschrijving lezen over de stukken, foto's van instrumenten bekijken en de CD bestellen.

Whisperings Wanderings

In 2007 leed ik gedurende een half jaar aan een heftige depressie. Om de pijn van mijn ziel te verlichten ging ik af en toe improviseren op de piano. Zonder na te denken liet ik mijn vingers intuïtief de toetsen bespelen, waarbij de klanken rechtstreeks uit mijn onderbewuste leken te komen. De muziekstukken zijn net zo wisselend als mijn stemmingen op dat moment. De ene keer klinkt de pijn van mijn geest er in door, dan weer komt de wanhoop tot uitdrukking in wrange dissonanten, maar soms is er ook sprake van hoop als er muziek ontstaat als een voorbode van het einde van mijn depressie. De twaalf improvisaties zijn allemaal fluisterend zacht en zwerven door de ruimte. Een paar keer gebruikte ik vogelgeluiden als inspiratie om op te improviseren. Ik heb lang getwijfeld of ik deze improvisaties op CD moet uitbrengen. Nu ik er na twee jaar weer met meer afstand naar luister verrassen de improvisaties mij. Ik geef de luisteraar een blik in mijn toentertijd getormenteerde ziel. Ik hoop daarbij dat de improvisaties anderen tot steun kunnen zijn in hun proces zich vrij te maken van hun depressieve zijn.
 

Start Tour

Beschrijving

Foto's

Bio

Tracks

CD's bestellen

Gamelan

Contact

Reisverhalen

Whisperings Wanderings